Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Κύκλος Πολιτιστικών Διαλέξεων - Εξιστορώ - Μ.Ε.Γ.Σ.Ν. ΚΟΠΑΝΟΥ -Η ΜΙΕΖΑ-



Ο πολιτιστικός σύλλογος Κοπανού «Η ΜΙΕΖΑ» στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για την ενημέρωση των συνδημοτών μας με στόχο την διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης του τόπου μας έχει την τιμή να σας καλέσει σε μία σειρά ομιλιών με γενικό τίτλο «ΕΞΙΣΤΟΡΩ…..»
Στις μέρες μας παρατηρείται μια διαδικασία αποδόμησης πολλών θεμελιωδών αξιών της ελληνικής κοινωνίας από όπου και ο πολιτιστικός σύλλογος «Η ΜΙΕΖΑ» ξεκινάει μια προσπάθεια προσέγγισης της πολιτιστικής κληρονομιάς των μικρασιατών, θρακών, γηγενών μακεδόνων και ποντίων μέσα από την ιστορία, τον χορό, το τραγούδι και την γευσιγνωσία. Εξειδικευμένοι ομιλητές, μέλη αντίστοιχων πολιτιστικών συλλόγων και εδέσματα της κάθε περιοχής θα μας φέρουν σε επαφή με τις αξίες και την κουλτούρα επιμέρους παραδόσεων, οι οποίες συναποτελούν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.
Προκειμένου να υλοποιηθεί το όραμα αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή προκειμένου όλοι μαζί, από κοινού, να έρθουμε πιο κοντά στην παράδοση μας. Η βοήθειά σας καθώς και η παρουσία σας σε όλη αυτήν την προσπάθεια κρίνεται απαραίτητη. Οποιοδήποτε φωτογραφικό υλικό έχετε στη διάθεση σας σχετικά με τον τόπο καταγωγής σας (Μικρά Ασία, Θράκη, Μακεδονία, Πόντος) θα ήταν χρήσιμο ώστε να συλλέξουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο υλικό. Επίσης θα θέλαμε να μας ετοιμάσετε κάποιο ιδιαίτερο έδεσμα των παραπάνω περιοχών στο οποίο θα παραθέσουμε καρτελάκι όπου θα αναγράφεται το όνομά σας, στην εκδήλωση που θα διοργανώσουμε.
Η σειρά ομιλιών θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου 2016 με θεματική την Μικρά Ασία και ομιλητή τον εκπαιδευτή τουριστικών επαγγελμάτων κ. Απόστολο Εμμανουηλίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ στον Πολυχώρο «ΒΕΤΛΑΝΣ» Δ.Νάουσας και ο ομιλητής θα αναφερθεί στην περιοχή της Ερυθραίας (Τσεσμέ/Κρήνη, Αλάτσατα, Βουρλά) και της Σμύρνης. Θα πραγματοποιηθεί μια πραγματική Μικρασιάτικη Βεγγέρα.
Στις 27 Φεβρουαρίου 2016 θα ακολουθήσει η Θράκη με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό κα. Τενεκεντζόγλου –Μαλλιαρά Ανθούλα στην αίθουσα του Συλλόγου «Η ΜΙΕΖΑ» στις 6 μ.μ.
Στις 5 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα την Μακεδονία και ομιλητή τον κ. Ευαγγελίδη Δημήτριο, τ. αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων/ Η ομιλία θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου, στις 6 μ.μ
Η σειρά ομιλιών θα κλείσει στις 9 Απριλίου 2016 με γενικό θέμα τον Πόντο και ομιλητή τον καθηγητή πανεπιστημίου κ. Φωτιάδη Κων/νο στον Πολυχώρο «ΒΕΤΛΑΝΣ» Δ. Νάουσας στις 6 μ.μ. 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 2332043306-2332042000- 6977939806-6973392754-6986828528-6937001403-6988136710.

Με τιμή
για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Βασίλης Σ. Δημητριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου