Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Συγκέντρωση στα Λευκάδια για τα αρχαιολογικά μνημεία της αρχαίας Μίεζας.

Συγκέντρωση στο κοινοτικό κατάστημα Λευκαδίων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινότητας Τομπουλίδου Ζωγράφας με θέμα την ανάδειξη και προβολή των αρχαιολογικών μνημείων της περιοχής. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής και συγγραφέας κ. Μανώλης Βαλσαμίδης, όπου ενημέρωσε το κοινό για την ιστορία και την σπουδαιότητα των μνημείων αυτών.



Υπήρξε ένας πολύ ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων και κατατέθηκαν προτάσεις και λύσεις για την καλύτερη ανάδειξη της αρχαίας Μίεζας και συγκροτήθηκε μια επιτροπή όπου θα προωθήσει όλες αυτές τις προτάσεις.   
Πέραν των κατοίκων του χωριού, παρευρέθησαν στην συγκέντρωση ο τοπικός σύμβουλος Γρηγόρης Γκότσης ,  η πρόεδρος της κοινότητας Μαρίνας Βίλτσα Σωτηρία , ο πάτερ Κωνσταντίνος, ο Διοικητής του στρατοπέδου Λευκαδίων, τα Δ.Σ. των συλλόγων  Λευκαδίων "ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ" και "ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ", μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Λευκαδίων Παπανδρέου Ευστράτιος, ο αρχαιολόγος Δημητριάδης Βασίλειος από τον Κοπανό και ο Παναγιωτίδης Γεώργιος παρουσιαστής της εκπομπής στην ΠΕΛΛΑ TV «Ιστορία, λαογραφία, πολιτισμός».

(ελπίζω να μην ξέχασα κάποιον η κάτι σημαντικό!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου